Un băiat de șase ani are nevoie de ajutorul semenilor pentru a putea merge

La doar șase ani, un băiat din orașul Petroșani este țintuit într-un scaun cu rotile. Edward nu se poate bucura de copilărie, nu poate alerga precum copiii de vârsta lui din cauza unei boli rare. Edward Samuel Pop suferă de distrofie musculară Duchenne, o boală rară care îi limitează mișcarea și care avansează în timp, aducându-l până în imposibilitatea de a se mai deplasa. Suma de 6.000 de euro îl poate salva. Astfel, în sprijinul copilului vin cei de la Asociația San Montan, care organizează evenimente culturale, dar și caritabile.

În data de 29 august, pe Cheile Tăii din Petrila are loc o acțiune caritabilă denumită ”Alături de Edward”.

„Acțiunea pe care noi o organizăm își propune pe de o parte să atragă atenția comunității asupra acestui caz și, pe de altă parte, ne propunem să încercăm să strângem, din donații această sumă de bani. Pentru toți cei care doresc să ne susțină în acest proiect umanitar, vă invit să ne contactați pentru detalii suplimentare la numărul de telefon 0723-728.624”, spune Erika Santa, președintele Asociației San Montan.

Cei care doresc să ajute sunt așteptați la evenimentul care va avea loc în data de 29 august, la ora 10:00 pe Cheile Tăii. Va avea loc un concurs de alergare compus din două probe. Înscrierile în concurs se vor face la fața locului, iar contribuția de participare, care va lua formei unei donații pentru Edward, este de minim 80 de lei.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *