Un bărbat a fost reținut, după ce în urma unor percheziții domiciliare au fost găsite mai multe arme

În urma unor percheziții, în casa unui hunedorean de 56 de ani, din comuna Bătrâna, polițiștii au descoperit un adevărat arsenal de arme deținute ilegal. Din primele cercetări se pare că armele au fost aduse din străinătate fără să fie declarate la vamă, la sfârșitul anului trecut.

 

„În data de 26 ianuarie 2023, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Hunedoara au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la o adresă din comuna Bătrâna, la locuința unui bărbat în vârstă de 56 de ani.

În cadrul activităţilor investigative, poliţiştii au identificat și au indisponibilizat, în vederea continuării cercetărilor mai multe arme deținute fără drept de către bărbat: o armă letală tip carabină, 3 arme neletale cu aer comprimat, o armă tip revolver, 3 arme letale scurte (vechi, cu încărcare pe la gura țevii) şi două  arbalete cu săgeți aferente.

Din cercetările efectuate în cauză, polițiștii au stabilit că bărbatul, la sfârșitul anului 2022, ar fi transportat dintr-o ţară europeană cele 8 arme de foc și cele 2 arbalete, care îi aparțin și pe care le deținea fără drept, introducându-le ilegal în țară, fără a le declara organelor vamale.

În cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată”, transmit reprezentanții IPJ Hunedoara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *