Un bătrân de 93 de ani nu s-a lăsat păcălit de escroci

Astăzi, în jurul orei 02:55, poliţiştii au fost sesizați telefonic de un bărbat în vârstă de 93 de ani, din comuna Pui, despre faptul că în data de 06.01.2022, la ora 02:10, o persoană necunoscută (cu voce de bărbat), l-a apelat pe telefonul fix spunându-i că fiul său a avut un accident rutier în  străinătate și a fost transportat la un spital pentru efectuarea unei operații chirurgicale care necesită achitarea unei sume de bani.

Vigilent, bărbatul a întrerupt convorbirea şi s-a adresat poliţiştilor, infracţiunea rămânând, astfel, în forma tentativei.

Poliţiştii Postului de Poliție Pui continuă cercetările, în acest caz, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la înșelăciune, în vederea identificării autorului şi a luării măsurilor legale.

Pentru a nu deveni victimă a infracţiunii de înşelăciune comisă prin acest mod de operare, poliţiştii vă recomandă să verificaţi dacă ruda respectivă este într-adevăr rănită sau a fost implicată într-un accident rutier. Trebuie reţinut că nici Poliţia, nici reprezentanţii Parchetului nu reţin telefoanele mobile ale celor implicaţi într-un accident rutier. De asemenea, solicitaţi apelantului date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda şi telefonaţi acolo pentru confirmare.

În cazul în care sunteţi contactat de persoane necunoscute şi nu reuşiţi să aflaţi dacă informaţiile sunt corecte, solicitaţi o întâlnire directă cu acestea şi apelaţi de urgenţă numărul 112, pentru a cere sprijinul Poliţiei.
În cazul în care sunteţi martorul unei infracţiuni sau victima acesteia, apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112 şi reţineţi cât mai multe detalii, pentru a le oferi anchetatorilor!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.