Un cinematograf modern va fi realizat în județ

Orașul Hațeg va avea un cinematograf modern. Compania Națională de Investiții a scos la licitație contractul de execuție a lucrărilor pentru obiectivul de investiţii din Subprogramul „Săli de cinema”: „Reabilitare, modernizare şi dotare Cinematograf Dacia, str. Tudor Vladimirescu nr. 3, oraş Haţeg, judeţul Hunedoara”. 2.415.504 de lei este valoarea contractului de lucrări.

„Starea tehnică a construcției în ansamblu este bună, nu se constată crăpături sau fisuri în pereții portanți sau în structura de rezistență formată din cadre de beton armat, nu se constată tasări sau rotiri a fundațiilor. Se constată degradări locale la tencuielile exterioare și la cele interioare în special în spațiile anexe”, arată documentul.

Se propune dotarea sălii cu 180 scaune concepute special pentru săli de cinematograf pentru a asigura confort din punct de vedere al ergonomiei pentru utilizatori, acesta fiind numărul maxim de scaune de acest tip ce se poate amplasa în sală, pentru a permite fluxurile de circulaţie necesare şi evacuarea acesteia conform măsurilor ISU. În plus se prevede spaţiu pentru amplasarea scaunelor pentru persoane cu dizabilităţi.

9 mai este data limită pentru depunerea ofertelor, iar sursa de finanțare o constituie fondurile de la bugetul de stat.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *