Un fost prorector al Universității Petroșani trebuie repus pe funcție

Un fost prorector al Universității Petroșani trebuie repus pe funcție. Este vorba de prof. univ. dr. ing. habil. Eduard Edelhauser, cel care a fost demis, la începutul acestui an. Instanța obligă conducerea instituției de învățământ superior să îl repună pe post pe Eduard Edelhauser, cel care a fost demis, în urma unei decizii a Senatului Universității, după ce rectorul instituției a propus acest lucru.

“Admite cererea formulată de reclamantul Edelhauser Eduard-Victor în contradictoriu cu pârâţii Universitatea din Petroşani şi Rectorul Universităţii din Petroşani, privind suspendarea efectelor Hotărârii nr.2 din 30.01.2019 emisă de Senatul Universităţii din Petroşani prin care a fost validată prin vot secret propunerea Rectorului pentru demiterea reclamantului Edelhauser Eduard-Victor din funcţia de Prorector cu Managementul Universitar, Proiecte europene şi internaţionale, Hotărârii nr.13 din 31.01.2019 emisă de Rectorul Universităţii din Petroşani prin care a fost demis reclamantul Edelhauser Eduard-Victor din funcţia de Prorector cu Managementul Universitar, Proiecte europene şi internaţionale şi Decizia nr.6 SRUS din 31.01.2019 emisă de Rectorul Universităţii din Petroşani prin care a fost revocat/demis din funcţia de Prorector cu Managementul Universitar, Proiecte europene şi internaţionale”, arată decizia Tribunalului Hunedoara.

Procesul va continua pe fond, însă decizia de repunere pe funcție este executorie. Părțile au termen de cinci zile de a contesta decizia.

Lui Eduard Edelhauser i s-a reproșat că a promovat în spațiul public informații cu caracter confidențial, respectiv o informare cuprinzând aspecte și detalii cu caracter confidențial din activitatea Universității, prin intermediul platformei de socializare facebook. De asemenea, fostului prorector i s-a reproșat faptul că ar fi semnat o serie de documente în numele Universității din Petroșani, fără a fi abilitat în acest sens de către Rector. În plus, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin l-a acuzat pe fostul prorector că, în repetate ocazii și în diverse medii colegiale și chiar publice a folosit un limbaj ”colorat” la adresa sa, fapt considerat inadecvat cu poziția de membru în conducerea instituției academice din Valea Jiului.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *