Un incendiu la o groapă improvizată a „ars” și bugetul local

Un incendiu la o groapă improvizată a „ars” și bugetul local. Primăria municipiului Petroșani a fost amendată cu 20.000 de lei. Depozitarea deșeurilor în zona Golgota arde și bugetul municipalității de la Petroșani, care a fost amendată de Garda de Mediu.

“În data de 16.09.2019, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Hunedoara a sancționat Primăria Municipiului Petroșani, județul Hunedoara, cu amendă contravențională în valoare de 20.000 lei pentru nerespectarea prevederilor din Legea 211/2011 privind regimul deșeurilor, în urma izbucnirii, în data de 13.09.2019, a unui incendiu pe un depozit ilegal de deșeuri aflat în zona denumită „Golgota”, din Municipiul Petroșani”, arată Garda Națională de Mediu.

Echipa de comisari care a ajuns, la fața locului, la scurt timp după izbucnirea incendiului, a constatat că, în zona respectivă, ardeau deșeurile aflate pe depozitul necontrolat pe circa 3000 de metri pătrați, care a fost identificat cu ocazia inventarierii depozitelor ilegale, conform Ordinului de ministru nr. 846/2019.

Pe amplasament, au fost identificate deșeuri provenite din construcții și demolări, deșeuri municipale amestecate, deșeuri de vegetale, anvelope uzate și alte deșeuri voluminoase, incendiul fiind în desfășurare, în momentul controlului. De asemenea s-a constatat faptul că deșeurile identificate pe amplasament, la data izbucnirii incendiului, au fost eliminate, zona fiind salubrizată.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *