Un jurnalist britanic promovează Țara Hațegului în întreaga lume

Jurnalistul britanic Charlie Ottley promovează frumusețile din Țara Hațegului în întreaga lume. Charlie Ottley a ajuns în România acum 10 ani, atunci când a venit ca să filmeze pentru BBC documentarul Wild Carpathia. Prințul Charles i-a vorbit despre locurile din România, iar de atunci jurnalistul britanic promovează frumusețile României.

Jurnalistul britanic vorbește despre România ca despre propria lui țară.

”Am avut privilegiul și onoarea să fac asta pentru România, pentru țara pe care o iubesc mai mult decât oricare altă țară din lume. România are două treimi din urșii Europei și are ultima pădure virgină rămasă în Europa. Așa că dacă noi nu vom proteja aceste lucruri care o fac unică, vom pierde totul. De ce să distrugem singurul lucru care o face pe România total diferită de oricare altă țară în Europa. Trebuie să redescoperim România, trebuie să rămânem și să ne cheltuim banii aici, nu în străinătate. Să ajutăm hotelurile și restaurantele și milioanele de oameni a căror viață depinde de turismul de aici. Și poate pe parcurs ne vom regăsi. Deci, România, redescoperă-te!”, a spus Charlie Ottley.

Filmul va fi prezentat, pe parcursul lunii iunie 2020 de apreciatul canal de televiziune BBC în întreaga Europă, dar și în America de Nord și Orientul Mijlociu, audiența fiind estimată la peste 400 de milioane de persoane.

Reprezentanții Asociației pentru Ecoturism Țara Hațegului-Retezat au luat decizia de a colabora cu Charlie Ottley, după ce din pricina pandemiei de coronavirus, o serie de participări la târgurile internaționale de turism au fost anulate, fondurile aferente acestora putând fi astfel dirijate pentru producția unora din cele 43 de clipuri video pentru promovarea unui număr de 7 regiuni turistice ale României, care vor rula pe BBC World News, sub genericul ”Descoperă EcoRomânia!”

”Ceea ce facem noi se pliază pe ideea de Românie pe care Charlie vrea să o promoveze în afară. La vremea aceea nu ne-am gândit că se va contura acest proiect și că va ajunge această campanie pe BBC World News. Ideea a apărut în perioada pandemiei de coronavirus. Și, iată că, și această perioadă a fost benefică pentru noi și pentru promovarea acestor zone absolut minunate. Charlie s-a gândit că este o idee bună să promoveze România, o țară în care el crede și pe care o iubește extraordinar, înaintea altor țări. Documentarul a fost realizat destul de rapid, iar scopul campaniei este de a promova România pentru sezonul turistic următor. Este important să nu pierdem startul, pentru că puține țări și-au dat seama că este foarte important să promovezi zone nu foarte cunoscute din lume. Contextul actual, în care suntem obligați să respectăm mai multe reguli sanitare impuse ca urmare a pandemiei de coronavirus, i-a determinat pe mulți să își reconfigureze cumva traseul pentru vacanțele următoare”, a declarat Anca Rusu, președintele Asociației pentru Ecoturism Țara Hațegului-Retezat, într-un interviu acordat presei de profil din România.

 

 

 

Colaborator

FOTO: captură- România, redescoperă-te!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *