Un nou abataj ar putea fi deschis la mina Livezeni

Un nou abataj ar putea fi deschis la mina Livezeni. Complexul Energetic Hunedoara achiziționează cilindrii hidraulici. Aceștia sunt necesari pentru susținerile mecanizate. 230 de astfel de cilindrii urmează a fi achiziționați în perioada imediat următoare de societatea energetică. 1.731.980 lei este valoarea contractului de achiziție.

”Cilindrii hidraulici ce fac obiectul prezentei achiziții vor fi utilizați la Sucursala EM Livezeni, în abatajul mecanizat (…) ce urmează a fi pus în funcție anul acesta, precum și pentru menținerea în stare de funcționare în condiții de siguranță a secțiilor mecanizate din subteran a abatajului mecanizat (…). Acești cilindri sunt indispensabili în desfășurarea activității de exploatare prin metode mecanizate. Lipsa acestor repere poate duce la întârzieri și chiar oprirea unor locuri de muncă cu consecințe asupra pierderilor de producție aferente și mai ales periclitarea stării de securitate a zăcământului și a personalului”, arată documentația.

Achiziția acestor produse asigură derularea neîntreruptă a activității de exploatare, astfel se realizează indicatorii tehnico-economici stabiliți, producția stabilită. În plus, potrivit documentului, prin acest fel se asigură și aprovizionarea cu cărbune autohton a celor două termocentrale din cadrul societății și se asigură siguranța locurilor de muncă.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *