Amendă substanțială pentru un depozit de deșeuri

Depozit de deşeuri din cauciuc amendat de Garda Naţională de Mediu cu 50.000 lei. În urma unei sesizări, însoţită de un material video, primită pe adresa Comisariatului Judeţean Hunedoara al Gărzii Naţionale de Mediu, cu privire la nereguli sesizate în funcţionarea depozitului de anvelope de pe raza comunei Băiţa, localitatea Crăciunești, comisarii GNM – CJ Hunedoara au efectuat o acțiune de control, în data de 28.02.2020, pentru verificarea celor constatate.

”În timpul inspecției, s-a constatat că operatorul economic deţine autorizaţie de mediu valabilă şi că prestează servicii în baza contractului încheiat cu fabrica ciment de la Chișcădaga în vederea colectării, depozitării și pregătirii deșeurilor de cauciuc pentru valorificarea prin co-incinerare, în instalația de producere a cimentului. Totodată s-a mai constatat faptul că operatorul economic nu respectă condițiile de funcționare menționate în autorizația de mediu deţinută, prin faptul că depozitarea anvelopelor uzate și a deșeurilor de cauciuc se realizează pe toată suprafața amplasamentului, nu doar pe suprafața platformei betonate, așa cum prevede legislația aflată în vigoare și autorizația de mediu”, arată Garda Națională de Mediu.

În consecinţă, pentru neconformitățile constatate, comisarii GNM – CJ Hunedoara au impus măsuri de remediere şi au aplicat operatorului o sancțiune contravenţională în valoare de 50.000 lei. De asemenea, au transmis către APM Hunedoara o notificare prealabilă pentru declanșarea procedurii de suspendare a autorizației de mediu.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *