Un nou parteneriat în interesul studenților

Universitatea Petroșani, parteneriat cu Universitatea de Resurse Naturale și Științele Vieții din Viena. Universitatea din Petroșani a încheiat un parteneriat cu Universitatea de Resurse Naturale și Științele Vieții din Viena. Instituția de învățământ din Austria are circa 13.000 de studenți. În cadrul parteneriatului vor avea loc schimburi de experiență prin programul ERASMUS+ și nu numai.

„Am avut primele discuții pentru o colaborare la Universitatea de Resurse Naturale și Științele Vieții din Viena, universitate de prestigiu cu 13.000 de studenți, unde dorim să dezvoltăm schimburi în cadrul Programului Erasmus Plus.  Am găsit acolo o serie de preocupări comune la activitatea de cercetare și, cred că, este o oportunitate dezvoltarea acestei colaborări. Am discutat elementele parteneriatului, având o primă discuție de principiu vis-a-vis de modalitățile de colaborare”, a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universității Petroșani.

În plus, reprezentanții instituției de învățământ superior din Valea Jiului s-au deplasat și la Universiattea Tehnică din Viena. Colaborarea dintre cele două instituții este de notorietate. Conferențiarul Olimpiu Stoicuța, care l-a însoțit pe prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, în această vizită la Viena, va preda, începând din luna mai, la această universitate din Viena. De asemenea, conducerea Universității Petroșani mai spune că, de luna viitoare, un grup de studenți vor merge acolo într-un schimb de experiență.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *