Un număr de 39.300 de doze de vaccin de la Moderna se distribuie vineri în ţară

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunţă că 39.300 de doze de vaccin de la Moderna se distribuie, vineri, în ţară.

„În cursul zilei de astăzi vor fi distribuite 39.300 de doze de vaccin de la Moderna către centrele regionale din ţară. Dozele fac parte din a treia tranşă de vaccinuri sosite la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, în această dimineaţă”, a transmis CNCAV.
Tranportul dozelor de vaccin va fi asigurat terestru, cu autospecialele Ministerului Apărării Naţionale. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, cu respectarea lanţului de frig, la temperatura de +2 – +8 grade celsius.
Astfel, din Centrul Naţional de Distribuţie Bucureşti, dozele vor fi distribuite la:
– Centrul Regional de Distribuţie Braşov: 5.400 doze;
– Centrul Regional de Distribuţie Cluj: 4.600 doze;
– Centrul Regional de Distribuţie Constanţa: 4.100 doze;
– Centrul Regional de Distribuţie Craiova: 4.200 doze;
– Centrul Regional de Distribuţie Iaşi: 5.200 doze;
– Centrul Regional de Distribuţie Timişoara: 2.300 doze.
Totodată, Centrului Naţional de Distribuţie Bucureşti îi vor rămâne alocate 13.500 de doze.
Potrivit sursei citate, în centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.
În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei. Pe măsură ce noile tranşe ajung în România, aplicaţia de programare se actualizează şi permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaţionale aflate în etapa curentă.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.