Un pacient de 79 de ani a salvat cinci vieți

Alți pacienți aflați pe listele de așteptare, a căror viață depinde de un transplant de ficat, rinichi sau cornee salvați datorită oamenilor care înţeleg că donarea de organe şi ţesuturi este un gest suprem, fără alt beneficiu în afară de gândul că, undeva, un om pe care nu îl cunosc prinde puteri şi trăieşte!

„La Spitalul Județean de Urgență Deva s-a realizat ce-a de-a 3-a intervenţie de prelevare organe şi ţesuturi din acest an, prin bunăvoinţa familiei unui pacient de 79 de ani, aflat în moarte cerebrală. Echipa ATI şi de coordonare a spitalului din Deva (Dr. Ioana Kovacs – kdp, As. Monica Popescu – coordonator transplant, Dr. Alexandra Demian Crişan) au făcut posibil să fie pornite resorturile speranţei pentru alţi 5 pacienţi. La Deva a fost prezentă echipa Institutului Clinic Fundeni, condusă de Dr. Guenadiy Vatachki, care a realizat intervenţia de pelevare ficat. Intervenţia salvatoare de transplant hepatic a fost realizată cu succes de echipa chirurgicală a Centrului de Transplant Hepatic Institutul Clinic Fundeni , condusă de Prof.Dr. Vladislav Braşoveanu, cu suportul indispensabil al echipei ATI: Dr. Andreea Ştefan, Dr. Sibel Soarece, readucând astfel în cursa vieţii un alt pacient critic”, arată Agenția Națională de Transplant.

Rinichii au fost prelevaţi de echipa Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, condusă de Dr. Dan Pop. Echipele medicale de transplant ale ICUTR Cluj au încheiat cu succes încă o verigă din acest lung lanţ și astfel alţi 2 pacienţi au primit şansa la o viaţă mult mai bună.

Corneea prelevată se va transplanta în cadrul Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti , ajutând doi pacienţi să-şi recapete vederea.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *