Un profesor din Pui, câștigător al concursului #Digitaliada

Un profesor din comuna hunedoreană Pui este câștigător al concursului #Digitaliada. Competiția, aflată la cea de-a treia ediție, a adunat 244 de materiale digitale educaționale. Juriul a selectat doar 9 câștigători, iar profesorul de istorie și geografie Dan Matei de la Școala Gimnazială din Pui s-a clasat pe locul al doilea. Acesta a înscris proiectul didactic în limba engleză ”Globalization, National and European Identity”. 

Materialul reprezintă un scenariu didactic menit să familiarizeze elevii cu fenomene, precum globalizarea, identitatea națională și europeană, diversitatea culturală. A căutat constant diferite platforme educaționale, iar în anul 2017 a descoperit platforma Digitaliada.

“Digitaliada pune la dispoziția cadrelor didactice o serie de materiale digitale educaționale realizate de profesori și de alți autori. Am folosit o parte din aceste resurse digitale în realizarea unor scenarii didactice, am și participat la ultimele două ediții ale concursului Digitaliada, iar anul acesta am și câștigat”, a declarat prof. Dan Matei.

#Digitaliada este un concurs care încurajează crearea de materiale digitale cu conținut original și open source, utile procesului de învățare. Concursul de materiale digitale este organizat în cadrul Digitaliada, proiect de educație digitală al Fundației Orange, și se adresează în principal cadrelor didactice din orice școală din România, dar și persoanelor de peste 14 ani interesate să creeze și să distribuie publicului larg materiale didactice în format digital, ce pot fi folosite în predarea oricărei discipline școlare din ciclul gimnazial. În cadrul concursului, au fost deschise trei secțiuni pentru înscrierea materialelor digitale – Aplicații, Conținut video și Proiecte didactice. În cadrul fiecărei categorii au fost premiate trei materiale, valoarea totală a premiilor fiind de 8.000 Euro. Câștigătorii primesc echipamente digitale performante, astfel încât să-și susțină în continuare munca de dezvoltare și creare de conținut educațional digital.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.