Un sportiv din Deva – pe cea mai înaltă treaptă a podiumului Campionatului Mondial de Karate Fudokan

Un sportiv din Deva – pe cea mai înaltă treaptă a podiumului Campionatului Mondial de Karate Fudokan. Sensei Mircea Popa s-a întors acasă cu două medalii de aur și una de bronz de la cel mai prestigios eveniment sportiv dedicat karateului tradițional mondial.

Cea de-a VIII-a ediție a Campionatului Mondial de Karate Fudokan a fost organizat de Federația Mondială Fudokan și Academia de Karate Fudokan din Germania și a reunit peste 1.900 de sportivi din 44 de ţări (copii, cadeți, juniori, tineret, seniori și veterani). Întrecerile au avut loc în perioada 1 – 3 noiembrie 2019 pe faimoasa arenă Glaspalast din Sindelfingen, Germania.

Karatistul hunedorean Mircea Cristian Popa, deţinător al centurii negre (5 Dan) şi maestru emerit al sportului, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului Campionatului Mondial de Karate Fudokan, reuşind să obţină două medalii de aur: una la proba de Kumite individual şi una la proba de Fuguko (un tur de kumite şi un tur de kata), precum şi o medalie de bronz la proba de kumite pe echipe. Sportivul devean a participat în concurs la categoria „older seniors”, după care a arbitrat probele de karate dedicate copiilor.
Datorită prestaţiei deosebite a sportivilor români, printre care s-a remarcat și sportivul devean, ţara noastră s-a clasat pe primul loc, ca naţiune, în cadrul competiţiei.
Sensei Mircea Popa este reprezentantul Club Sportiv Ronin din Deva şi practică, de peste 30 de ani, karate. Fost component al lotului național de Karate Tradițional, acesta a obținut rezultate deosebite la nivel european şi mondial, fiind recompensat de către Ministerul Tineretului şi Sportului cu titlul de sportiv emerit încă din anul 2000 şi este arbitru național şi internațional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *