Unde vor să călătorească aleșii județeni?

Oficialii de la Consiliul Județean Hunedoara vorbesc de promovarea imaginii județului Hunedoara, “cu costuri minime, alegându-se cea mai economică variantă de deplasare și participare, urmărindu-se maxima eficiență în ce privește cheltuirea banilor”. 24 de deplasări externe sunt programate pentru acest an, cu șase mai multe față de anul trecut. Vor să păstreze sau să reînnoade noi parteneriate de colaborare. În acest sens a fost aprobat proiectul de hotărâre privind “Programului de acţiuni în domeniul relaţiilor externe al Consiliului Judeţean Hunedoara pe anul 2019”. La fel ca anul trecut, și în 2019 vor avea loc mai multe deplasări în China.

“Programul de acțiuni în domeniul relațiilor externe al Consiliului Județean pe anul 2019 își dovedește încă o dată necesitatea și actualitatea prin perspectivele pe care le deschide în condițiile statutului de membru cu drepturi depline al Uniunii Europene și al NATO precum și prin felul în care sunt extinse modalitățile noastre de transmitere a elementelor proprii regiunii și județului din care facem parte, a elementelor românești prin definiție, conform conceptului european “unitate prin diversitate” și al politicilor de coeziune”, arată oficialii județeni.

Pentru deplasările externe nu a fost fixat și un buget. Alocarea sumelor necesare va fi posibilă numai după adoptarea bugetului județean. Autoritățile județene și-au propus participarea la 10 acțiuni organizate de Comisiile Permanente sau de Secretariatul General al organizației Adunarea Regiunilor Europei. Totodată, oficialii județeni au în vedere și participarea la 4 acțiuni în Europa, dar și în Asia. Astfel se au în vedere menținerea parteneriatelor de cooperare cu județul Vas din Ungaria, provinciile Ningxia Hui, Shaanxi, Huan și Zhejiang din Republica Populară Chineză.  În total, au fost stabilite 24 de deplasări externe.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *