UPDATE: Poliția spaniolă a ucis cinci persoane, pentru a opri un al doilea atac terorist

Poliţia spaniolă a anunţat că a ucis cinci persoane în oraşul Cambrils, pentru a opri o a doua tentativă de atac terrorist, la scurt timp după cel de la Barcelona, relatează BBC News. Atacatorii purtau centuri cu explozibil.

Autorităţile leagă în prezent atacurile de la Barcelona şi Cambrils cu o explozie produsă într-o casă, miercuri seară, în oraşul Alcanar. Deflagraţia s-a soldat cu un mort.

Anterior, şeful poliţiei, Josep Lluis Trapero, a declarat că se pare că locuitorii dintr-o locuinţă din Alcanar au pregătit un dispozitiv explozibil.

La Cambrils, şapte oameni, inclusiv un ofiţer de poliţie au fost răniţi când o maşină a intrat într-un grup de persoane, vineri dimineaţă, au anunţat serviciile catalane de urgenţă.

Potrivit presei spaniole, vehiculul atacatorilor s-a răsturnat şi, când oamenii au coborât, poliţia a deschis focul asupra lor.

Forţele de ordine au anunţat că situaţia din Cambrils – o staţiune propulară aflată la sud-vest de Barcelona – este sub control.

O echipă de genişti urma să detoneze controlat centurile cu explozibil ale teroriştilor.

Într-un alt incident, poliţia a împuşcat şi a ucis un bărbat care a lovit ofiţeri la un punct de control de la marginea Barcelonei, dar autorităţile au declarat că nu există dovezi că acesta a avut legătură cu atacul de la Las Ramblas.

Între timp, poliţia continuă să îl caute pe şoferul maşinii folosite în atacul de la Barcelona, soldat cu 13 morţi şi zeci de răniţi. Acesta a fugit pe jos.

Forţele de ordine au arestat alte două persoane, dar niciunul dintre ei nu a fost şoferul.

Poliţia a publicat fotografia unui bărbat numit Driss Oubakir, ale cărui documente au fost folosite pentru a închiria maşina folosită în atac. Presa locală scrie că acesta are între 20 şi 30 de ani şi s-a născut în Maroc.

Pe de altă parte, există informaţii că acesta ar fi contactat poliţia şi ar fi insistat că el nu a fost implicat în atac şi că documentele sale au fost furate.

Statul Islamic a revendicat atacul din Las Ramblas, spunând că a fost comis de “soldaţi ai Statului Islamic”.

news.ro

vezi și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *