Urșii, din ce în ce mai aproape de gospodăriile oamenilor. Semnalele Ro-Alert sunt tot mai frecvente

Urșii coboară zilnic între gospodăriile oamenilor. La Petroșani, autoritățile sunt în alertă din cauza urșilor care coboară în gospodăriile oamenilor. În fiecare zi a fost emisă câte un RO-ALERT din cauza animalelor sălbatice. Cea mai recentă este de seara trecută, atunci când un pui de urs a fost zărit în gospodăria unui localnic.

„Animalul nu a provocat distrugeri și a fugit înapoi în pădure. Inspectoratul pentru Situații de Urgență recomandă ca, în cazul în care semnalați prezența unui urs, păstrați distanța față de acesta, nu încercați să vă fotografiați cu el sau să îl hrăniți. Protejați animalele din gospodărie fără să vă expuneți pericolului și sunați la 112”, informează Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Prezența urșilor în localitate impune un exercițiu de alarmare. În cursul acestei zile la primarul municipiului Petroșani a avut o întâlnire cu mai mulți factori de decizie pentru a găsi soluții în ceea ce privește problema urșilor care în ultima perioadă de timp și-au făcut apariția în mai multe zone locuite din localitate. Astfel s-a luat hotărârea de a se organiza un exercițiu de alarmare, în data 23 iunie, începând cu orele 10.00.

„Pe fondul semnalării tot mai dese a prezenței ursului în zonele locuite, am avut astăzi o întâlnire de lucru cu reprezentanții Jandarmeriei, ai Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi „Băniceana”, Poliției Locale Petroșani și ai Compartimentului de Mediu din cadrul Primăriei Municipiului Petroșani. Am decis să organizam joi, începând cu ora 10.00, pe Slătinioara, un exercițiu de alarmare, la care să participe toți factorii abilitați. Sunt avute în vedere mai multe scenarii, astfel încât să ne coordonăm cât mai bine în cazul unei situații reale”, arată Tiberiu Iacob Ridzi primarul municipiului Petroșani.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.