Urșii din din Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina caută hrană

Camera de monitorizare amplasată de specialiștii Romsilva a înregistrat un du-te-vino al urșilor zi și noapte. Animalele caută hrană, astfel ca fac deplasări lungi. Camerele de monitorizare au surprins forfota de pe „autostrada urșilor”.

România are una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Uniunea Europeană, urșii având habitatul în pădurile din zona montană a lanțului carpatic.

În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile dezvoltate, în special cel olfactiv, foarte dezvoltat. Urșii au centrul mirosului din creier de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului și mii de receptori ai mirosului în zona foselor nazale.

„Pădurile din Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina asigură faunei bogate toate condițiile de hrană, adăpost și liniște. Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 26.500 de hectare sunt păduri”, arată Romsilva.

Parcul este situat în vestul țării, pe raza județului Hunedoara, în zona Munților Șureanu.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.