Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, afirmă că Rusia este „cea mai directă ameninţare la adresa ordinii mondiale”

Rusia este „cea mai directă ameninţare” la adresa ordinii internaţionale din cauza invaziei sale asupra Ucrainei, a declarat, joi, la Tokyo, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit France 24.

Rusia „este astăzi cea mai directă ameninţare la adresa ordinii mondiale cu războiul barbar împotriva Ucrainei şi pactul său îngrijorător cu China”, a afirmat von der Leyen, la finalul întâlnirii pe care a avut-o cu premierul japonez Fumio Kishida.

La întâlnire participat şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Înalţii oficiali ai UE se află la Tokyo pentru o rundă de discuţii pe fondul războiului din Ucraina, îngrijorarea crescând şi cu privire la rolul Chinei.

„Invazia Ucrainei de către Rusia nu este doar o chestiune pentru Europa, ci zguduie nucleul ordinii internaţionale, inclusiv Asia. Acest lucru nu trebuie tolerat”, a spus Kishida, al cărui guvern s-a alăturat sancţiunilor dure împotriva Moscovei, inclusiv în materie de energie.
news.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *