Utilizatori din România continuă să fie vizaţi de tentative de fraudă prin sms

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează, miercuri, că utilizatori din România continuă să fie vizaţi de mesaje cu oferte false de angajare, special create de infractorii cibernetici.

Specialiştii Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică avertizează, miercuri, că infractorii cibernetici continuă să vizeze utilizatori din România.

„Obiectivul principal pentru propagarea unor astfel de mesaje este să provoace curiozitatea utilizatorului pentru a intra în conversaţie pe aplicaţii de mesagerie. Dacă la începutul lunii martie numeroşi utilizatori din România raportau către Directorat mesaje care redirecţionau potenţialele victime către o conversaţie pe WhatsApp, în ultimele zile aplicaţia de mesagerie preferată de atacatori este Telegram”, au transmis specialiştii.

Aceştia au precia postării de pe Facebook şi fotografii ale modului în care arată mesajele.

„De obicei infractorii cibernetici se folosesc de această metodă pentru a atrage potenţiale victime să ofere date sensibile, sub pretextul nevoii deschiderii unor conturi pentru participarea într-un sistem piramidal de câştig bazat pe invitarea unor noi ‘clienţi’, la care adaugă ulterior o componentă de investiţii în criptomonedă. Astfel, pe termen mediu există pericolul ca atacatorii să extragă nu doar date personale, ci şi date financiar-bancare de la utilizatori”, au mai transmis specialiştii.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *