Vaccinarea în rândul copiilor, în ritm greoi

De o săptămână a demarat Campania de vaccinare în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 5-11 ani. La nivelul județului Hunedoara, numai 16 copii au fost vaccinați împotriva noului coronavirus. Părinții sunt sceptici în ceea ce privește această măsură de imunizare.

„Atâta timp cât adulții nu s-au vaccinat, nu putem avea pretenția ca aceștia să își vaccineze copiii”, a declarat Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara.

Vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5-11 ani, se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru. De asemenea, Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV) este optimizat și permite procesarea datelor pentru această categorie eligibilă la vaccinare.

Vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor mai mici de 12 ani din România se face cu singurul vaccin aprobat în acest moment pentru această grupă de vârstă – Comirnaty, vaccinul produs de Pfizer-BioNTech. Vaccinarea copiilor se va face însă cu un vaccin pediatric, un alt tip de vaccin decât cel folosit pentru adulți.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *