Valea Jiului va avea o stație de încărcare a vehiculelor electrice

În municipiul Petroșani va fi amplasată prima stație de încărcare a vehiculelor electrice din Valea Jiului. Consiliul Local Petroșani a aprobat un proiect în acest sens. Stația de încărcare este pusă la dispoziția municipalității, cu titlu gratuit, pe o perioadă de doi ani, de SC Euroelectric SRL și va fi amplasată, cu titlu provizoriu, în proximitatea sediului Primăriei Petroșani, pe considerentul că aici există și branșamentul electric necesar, precum și paza asigurată.

 

„SC Euroelectric SRL și-a manifestat disponibilitatea de a transmite în comodat municipiului Petroșani, pentru o perioadă de 2 ani, o stație de încărcare vehicule electrice SIAE – 2P – T32-02. (…) Având în vedere faptul că o parte dintre turiștii care vizitează zona noastră de o frumusețe naturală deosebită sunt proprietari de mașini electrice, am propus Consiliului Local aprobarea ofertei SC Euroelectric SRL de preluare în comodat a stației de încărcare și aprobarea regulamentului privind funcționarea și exploatarea acesteia”, a explicat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

 

Acesta este un proiect pilot, fiind prima stație de încărcare a vehiculelor electrice din Valea Jiului. Cu bani de la UE vor mai fi amenajate alte câteva stații de încărcare pe raza întregului municipiu, după ce schimbarea legislației europene permite și municipiilor accesarea de fonduri în acest sens, dar implementarea proiectului este de durată. Cheltuielile cu amplasarea și punerea în funcție a stației de încărcare sunt în sumă de 10.000 de lei.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *