Valeriu Gheorghiţă, despre debutul etapei a doua a campaniei de vaccinare

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că 50.000 de persoane s-au înscris la vaccinare vineri seară, în primele ore de la punerea în funcţiune a platformei informatice pe care se pot programa cei din etapa a doua. Prima etapă de vaccinare continuă în paralel cu a doua, a precizat acesta.

„Acum o oră erau 18.000 de utilizatori pe minut. Am vorbit cu directorul STS şi mi-a zis că e una dintre cele mai mari provocări din punct de vedere al platformelor informatice. (…) Erau în prima oră alocate peste 100.000 de sloturi, ceea ce înseamnă 50.000 de persoane programate, pentru că o persoană alocă prima doză şi doza de rapel”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, la Digi 24.
Medicul a explicat că au fost probleme în funcţionarea platformei în primele ore, însă lcrurile au fost reglate.
„În momentul de faţă platforma funcţionează la parametri normali, call-center-ul de asemenea, sperăm să nu avem disfuncţionalităţi”, a precizat Gheorghiţă.
În ceea ce priveşte call-center-ul, Valeriu Gheorghiţă a precizat că au fost şi 200 de apeluri primite la telefoanele puse la dispoziţie. Conform acestuia, fiecare judeţ are cinci linii de telefonie, iar apelurile sunt preluate de către personal al MApN care este instruit.
În total, 200 de persoane răspund la telefoane în toată ţara, însă autorităţile intenţionează, în funcţie de apeluri, dublarea numărului şi chiar prelungirea programului la care se răspunde la telefon la 24 de ore pe zi.
Conform medicului, pentru crearea contului de către cei care vor să se înscrie pe platforma destinată vaccinării nu este nevoie de semnătură digitală. Cel care se înscrie are nevoie de cod numeric personal şi de un număr de telefon.
Persoanele din categoria de vârstă mai mare de 65 de ani pot face un cont, pot ruga un aparţinător să creeaze un cont şi să le înscrie, se pot înscrie prin medicul de familie, prin call center sau chiar prin intermediul Direcţiei de asistenţă socială din Primăria din localitatea de domiciliu.
Valeriu Gheorghiţă a precizat că pentru personalul medical şi cel din centrele sociale continuă campania de vaccinare.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.