Coduri GALBENE de intensificări ale vântului, în mai multe regiuni din țară

Meteorologii au emis, în urmă cu puțin timp, două mesaje de vreme rea, în mai multe regiuni din țară, astfel că în primul mesaj sunt afectate zonele din Moldova, local în Transilvania, Oltenia și Dobrogea, iar în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 m va fi viscol. Codul de atenționare este valabil, până vineri, 26 ianuarie, ora 22:00.

 „În Moldova, nordul Dobrogei, sudul Transilvaniei și sud-vestul Olteniei, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…65 km/h
În Carpații Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 90…110 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă”, informează ANM.

 

Al doilea mesaj este valabil până deseară, la ora 22:00, pentru zonele din Banat, sudul Crișanei și al Transilvaniei, iar în zonele montane se va înregistra viscol cu rafale ce pot depăși 100km/h.

„În județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu și Brașov, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…65 km/h
La munte, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 90…110 km/h, va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă”, precizată sursa citată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *