VARĂ FIERBINTE ÎN PNL: Primarul Devei, Florin Oancea, atacă poziția de lider județean al liberalilor hunedoreni

Până la sfârșitul lunii septembrie 2021, PNL va fierbe la foc mare. Iar flăcările sunt deja vii, mai ales în organizațiile locale și județene PNL unde, până la începutul lui august, trebuie alese noi conduceri. În județul Hunedoara, startul a fost dat de primarul liberal al Devei, Florin Oancea, care a declarat deja, public, că intră în competiție pentru poziția de președinte al organizației județene Hunedoara a PNL.

 

Un calendar încins

Cum spuneam, e vară fierbinte în PNL, după ce liderul Ludovic Orban a anunțat care este calendarul alegerilor interne, de jos în sus, premergătoare Congresului ce va avea loc în 25 septembrie 2021.

„În perioada 1 iunie – 15 iulie vor avea loc adunările generale ale organizațiilor locale care vor alege conducerile locale. Între 1 iulie şi 10 august vor avea loc conferințele județene de alegeri. Între 10 august și 25 septembrie este prevăzută o perioadă de 45 de zile pentru campania pentru congres, adică echipele care candidează, candidații idividuali se duc în filalele județene după alegeri, urmând ca filialele județe să decidă pe cine sprijină. Am stabilit și propunerea pentru Consiliul Național. Vom asigura reprezentarea câte unui membru PNL din fiecare dintre cele 8 regiuni”, a detaliat Ludovic Orban.

 

Alegerile interne ar putea trezi PNL-ul hunedorean

În județul Hunedoara, PNL chiar are nevoie de aceste alegeri interne, luând în considerare apatia și imaginea slabă a organizației persistând încă după eșecul dur de la alegerile locale și generale. Victoria PSD în județul Hunedoara la alegerile din 2020 pare să nu fi motivat în vreun fel PNL-ul hunedorean să iasă la luptă pentru câștigarea electoratului. Dimpotrivă, cu o conducere interimară care ne apare slabă și care a adus mai degrabă fărâmițare în tabere interne punându-și piedică reciproc, PNL Hunedoara se poate salva prin aceste runde de alegeri la nivel local și, mai ales, județean.

O analiză mai atentă a ce se întâmplă cu/ în PNL Hunedoara în ultima vreme este necesară, în marja acestor alegeri interne, și o vom face cât de curând.

 

Oancea iese primul la bătaie

Primul care atacă public poziția de președinte al Organizației Județene Hunedoara a PNL este primarul Devei, Florin Oancea. Vestea este nouă doar pentru publicul larg, intenția liderului liberal fiind cunoscută de mai multă vreme de cei mai apropiați de bucătăria politică hunedoreană.

Iată conținutul declarației sale publice (postată pe Facebook, pentru că acolo fac românii politică, nu-i așa!?):

„Am decis să mă înscriu în competiția pentru președinția Organizației Județene Hunedoara a PNL!

Sunt președintele Organizației Municipale PNL Deva, alături de care am câștigat Primăria Deva în două rânduri de alegeri.

Sunt liberal, atașat valorilor liberale care, în decursul a 146 de ani de istorie, au determinat modernizarea României.

Ieri, în Biroul Executiv Național s-a stabilit calendarul la nivel local și central pentru alegerile interne din PNL.

Îi invit pe toți colegii liberali să se alăture proiectului meu, bazat pe principii sănătoase, meritocrație, muncă în echipă și determinarea de a câștiga viitoarele bătălii politice.

Dragi colegi, sunt convins că împreună vom reuși!”. (Florin Oancea)

 

Senatorul Potecă dă primul mesaj pro-Oancea

Primul mesaj de susținere pentru Florin Oancea, foarte important în aritmetica electorală liberală hunedoreană, este din partea senatorului PNL de Hunedoara Vasilică Potecă:

„Am încredere în Florin Oancea, îl voi sprijini în continuare și îl voi vota pentru a deveni președintele liberalilor din județul Hunedoara!
Viața politică a unei organizații atât de mari, cum este cea a PNL Hunedoara, trebuie să fie caracterizată de spirit de echipă și de mentalitatea de învingători a conducătorilor.
Anunțul lui Florin Oancea, primarul Devei, privind înscrierea în competiția pentru ocuparea onorantei poziții de președinte al Organizației județene a PNL, la care se adaugă convingerea că va fi câștigător, mă determină să cred că schimbarea pe care o va aduce va însemna foarte mult pentru modul de a face politică modernă, cu adevărat liberală.
Cu Florin am fost colegi de administrație. Acum suntem rămânem colegi de partid. Știu că are calitățile necesare unui bun organizator și ale unui bun coleg.
Împreună, am format o adevărată echipă la Primăria Deva iar provocările profesionale, devenite din ce în ce mai intense, au fost depășite cu succes sub coordonarea lui. În același timp, în PNL Florin a fost un bun coleg, un adevărat liberal, dispus oricând să-i ajute pe toți cei care i-au cerut sprijinul.
Dragi colegi liberali,
Este timpul să arătăm că știm să facem politică liberală modernă!
Împreună cu Florin Oancea, viitorul președinte, liberalii trebuie să aibă un cuvânt mult mai important în politica hunedoreană și, de ce nu, cu ambiție și tenacitate, în politica națională.
Sunt convins că, la alegerile care vor avea loc în scurt timp, Florin Oancea va avea votul majorității liberalilor din județul nostru. Votul pentru Florin Oancea înseamnă votul pentru o organizație PNL puternică și unită!
Odată ales, Florin Oancea va fi președintele organizației județene a PNL dar, în același timp va fi și LIDERUL acesteia!
Împreună cu președintele nou ales, noi, liberalii hunedoreni îl susținem și îl vom vota pe Ludovic Orban pentru președinția Partidului Național Liberal!
Succes, Florin Oancea! Succes PNL Hunedoara!”.

 

Oancea, Stănescu, Iacob-Ridzi, surprize?…

Probabil, principalul contracandidat al lui Florin Oancea va fi actualul președinte interimar al PNL Hunedoara, deputatul Vetuța Stănescu, care are și ea grupul ei de susținători. Nu ne-ar mira și o candidatură a primarului din Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, care a dat de mai multe ori semne de „independență” în raport cu grupurile liberale din zona centrală a județului Hunedoara.

Important, pentru alegerile județene ale PNL, va fi cum vor gestiona candidații relația cu primarii liberali, pentru a primi sprijinul lor, sarcină care nu a fost niciodată simplă.

Oricum, vom sta și noi aproape de fierberea liberală din această vară, pentru că se anunță tot felul de surprize, inclusiv mici reprize de canibalism politic original hunedorean și nu vrem să le pierdeți: e spectacolul politic al sezonului în zonă!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *