Vasile Dîncu: Este o zi tristă pentru familia Armatei Române

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a transmis, miercuri seară, condoleanţe familiilor celor cinci militari care au murit în judeţul Constanţa. „Este o zi tristă pentru familia Armatei Române”, a transmis ministrul, precizând că pilotul aeronavei MIG este n continuate căutat.

Astăzi este o zi tristă pentru familia Armatei Române. Cei cinci membri ai echipajului elicopterului IAR 330-Puma, aflat în misiune de căutare-salvare pentru aeronava MiG 21 LanceR, au fost găsiţi decedaţi în zona localităţii Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom”, a transmis, miercuri seară, Vasile Dîncu.

Acesta a transmis condoleanţe familiilor.

„Dumnezeu să îi odihnească în pace”, a transmis ministrul.

Acesta a precizat că, în continuare, se desfăşoară misiuni de căutare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR.

 Ministerul Apărării a anunţat, miercuri seară, că un MIG a pierdut legăura cu turnul de control şi a dispărut de pe radar, fără a se cunoaşte starea pilotului sau a aeronavei. În zonă au fost demarate acţiuni de căutare. Ulterior, instituţia a explicat că un elicopter care a plecat în căutarea MIG-ului a dispărut şi el de pe radar, iar apoi a fost confirmată prăbuşirea. Toţi cei cinci militari care se au la bord au murit.

 

 

news.ro

sursa foto: bistriteanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *