VERNISAJ: Expoziția „Brothers” la EM ART GALLERY Deva

Sâmbătă, la EM Art Gallery – galeria privată de artă din Deva patronată de pictorul hunedorean Mircea Popițiu -, a avut loc vernisajul unei expoziții deosebite, „Brothers”, care a reunit pe simeze doi frați: Cristina Sorina Stângaciu și Cosmin Marius Certejan.

Doi frați artiști plastici, o expoziție în două ritmuri estetice complet diferite, un echilibru compensatoriu al expoziției interesant și demn de studiat.

Cosmin Marius Certejan propune o viziune artistică mai degrabă frustă, cu elemente de greutate abil ascunse sub un soi de naivitate generală, o pictură cu accesibilitate care trebuie dobândită prin exercițiul privirii. Picturile lui Cosmin Marius Certejan valorizează o expresivitate modernă care recucerește provocator tehnici ce se desprind de firul timpului din istoria artei, amintind, în atemporal, și de expresia din miniaturile medievale, și de suprarealismul din epoci diferite.

Cristina Sorina Stângaciu merge la polul opus, cu exces de expresivitate, cu studii de tehnică revalorizate, cu abundență de emotivitate. Ea pictează mult cu sufletul, încărcând spațiul de lucru ca într-o încercare furibundă de a suprapune poveștile cu valurile de emoție și gândurile ce le hrănesc. O pictură ușor apăsătoare, ca un discurs amplu croit din stări emoționale de mare profunzime și multe întrebări dificile.

Evident, iubitorii de artă vor descoperi, vizitând expoziția de la EM Art Gallery (în centrul vechi al Devei), nuanțe și simboluri încă mai împlinite ale lucrărilor celor doi artiști, cele câteva rânduri ale noastre deschizând doar apetitul pentru acest eveniment artistic special.

Trebuie să mai spunem că vernisajul expoziției a fost spectaculos, cu o prezență consistentă a iubitorilor de artă din Deva și nu numai, spre bucuria organizatorilor. Imaginile care urmează sunt dovada reușitei unui act de cultură autentic pe care îl salutăm și la care vă invităm să participați.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *