Deva: Sprijin financiar pentru ajutorul de încălzire în perioada ianuarie – martie 2023

Noi cereri aprobate pentru ajutorul de încălzire. Lista devenilor care primesc sprijin financiar pentru perioada ianuarie – martie 2023 este disponibilă pe site-ul Primăriei

 

Direcția de Asistență Socială Deva a aprobat alte 17 cereri privind acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței. Documentele au fost depuse în perioada 21 decembrie 2022 – 20 ianuarie 2023, iar solicitanții vor primi sprijinul financiar de la stat timp de 3 luni (ianuarie – martie 2023).

Potrivit legii, dreptul la acordarea ajutorului pentru încălzire a locuinței și suplimentului pentru energie se stabilește prin Dispoziție a Primarului, care conține (în anexe) numele și prenumele titularilor, nivelul venitului net/persoană, cuantumul ajutorului și perioada de acordare a acestuia.

Lista familiilor și persoanelor singure din municipiul Deva care beneficiază de ajutorul financiar poate fi consultată la sediul Direcției de Asistență Socială Deva (Str. I.L. Caragiale, nr. 4) și pe www.primariadeva.ro, Secțiunea „Știri și comunicate” sau accesând link-ul: https://www.primariadeva.ro/index.php/informatii_publice/anunt/2984.

Persoanele ale căror cereri au fost respinse vor primi Dispoziția Primarului la adresa de domiciliu comunicată, cu motivarea soluției de respingere.

Valoarea totală a ajutorului pentru încălzirea locuinței acordat devenilor care au depus cereri în intervalul 21 decembrie 2022 – 20 ianuarie 2023 este de 2.125 de lei, în timp ce valoarea totală a suplimentului pentru energie se ridică la 670 de lei.

În prezent, peste 400 de familii și persoane singure din municipiul Deva beneficiază de ajutor pentru încălzirea locuinței și supliment pentru energie, începând de la 1 noiembrie 2022. Direcția de Asistență Socială Deva va prelua cereri în vederea acordării ajutorului de încălzire până în data de 20 martie 2023.

IMPORTANT! Beneficiarii de ajutor pentru încălzirea locuinței și supliment pentru energie ale căror venituri s-au modificat începând cu data de 1 ianuarie 2023, ca urmare a majorării punctului de pensie și a nivelului salariului minim brut pe țară au OBLIGAȚIA legală să depună la Direcția de Asistență Socială Deva documente din care să rezulte nivelul veniturilor realizate de fiecare membru al familiei. Documentele se depun în clădirea Pieței Agroalimentare Deva, etajul 1, birourile nr. E23 și E24, după următorul program: luni – joi, între orele 8:00-11:00 și 14:00-16:00 și vineri, între orele 8:00-11:00.

DE REȚINUT! Sumele ÎNCASATE NECUVENIT cu titlu de ajutor pentru încălzirea locuinței sau supliment pentru energie se RECUPEREAZĂ în condițiile legii!

INFORMAȚII SUPLIMENTARE se pot obține la numărul de telefon 0755.878.814 (Serviciul Evidență și Plată Beneficii de Asistență Socială), în timpul programului de lucru.

 

Direcția de Asistență Socială Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *