„Vinerea verde”, o inițiativă menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu maşinile personale în oraşe

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) a lansat astăzi campania „Vinerea Verde”, o iniţiativă menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu maşinile personale în oraşe.

Sub sloganul “STOP! Azi maşina stă pe loc!”, această campanie încurajează utilizarea transportului alternativ sau mersul pe jos de către angajaţii din instituţiile publice în scopul reducerii poluării şi, implicit, a emisiilor de carbon.

Astfel, în această dimineață, prefectul Călin Petru Marian și subprefecții Oana Andreea Biriș și Szell Lorincz au sosit la ora 08.00 la sediul instituției, fără să folosească autoturismele.

Prin această acțiune simbolică, conducerea Instituției Prefectului-Județul Hunedoara dorește să impulsioneze „mobilizarea verde” astfel încât, până la sfârşitul acestui an, cel puţin unul din patru angajaţi ai instituțiilor publice hunedorene să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun şi să renunţe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *