Transport în comun și după ora 21:00

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, a solicitat reprezentanților Consiliului Județean Hunedoara să analizeze posibilitatea prelungirii orarului de funcționare pentru transportul public interurban din Valea Jiului.

 

Solicitarea vine ca urmare a întâlnirii pe care primarul municipiului Petroșani a avut-o, miercuri, cu reprezentanții din industria HoReCa. Aceștia au semnalat faptul că au angajați din alte localități ale Văii Jiului și care, după ora 21.30, nu mai au mijloace de transport în comun către localitățile de domiciliu.

 

„În cadrul discuțiilor avute cu reprezentanții HoReCa, una dintre problemele ridicate a fost aceea că programul pentru transportul public interurban pe rutele Petroșani – Uricani și Petroșani – Petrila ar trebui prelungit până la orele 24.00, pentru că există angajați din Petrila, Vulcan, Lupeni sau Uricani care după ora 21.30 nu mai au mijloc de transport în comun către localitatea de domiciliu. Din acest motiv, am solicitat astăzi celor de la Consiliul Județean Hunedoara să aibă în vedere solicitarea acestora și să facă demersurile necesare către firma de transport public interurban în sensul rezolvării acestei probleme”, a declarat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

 

De precizat că și pentru transportul public local din municipiul Petroșani, pentru care urmează să se organizeze licitația în vederea desemnării operatorului, în caietul de sarcini va fi prevăzută prelungirea orarului de funcționare al mijloacelor de transport în comun și după ora 21.00, chiar dacă nu cu aceeași periodicitate.

 

Monika BACIU

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *