Violeta Alexandru: „Intenţia noastră este să înlocuim măsura şomajului tehnic cu o măsură activă”

Guvernul intenţionează ca, după 15 mai, să înlocuiască măsura suportării şomajului tehnic cu o măsură de suportare a unei părţi din costul cu salariile pentru companiile afectate de pandemie, a anunțat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru: „Intenţia noastră este să înlocuim măsura şomajului tehnic cu o măsură activă, care înseamnă suportarea de către stat a unei părţi din costul cu salariile pentru angajatorii care au fost afectaţi de pandemie.
Dacă se va impune, pentru sectoarele unde activitatea se reia mai greu, nu excludem posibilitatea prelungirii şomajului tehnic, dar pe o durată foarte scurtă. Intenţia noastră este să transformăm acest mecanism, care reprezintă o măsură pasivă, într-o măsură de sprijin activă. Vrem să ajutăm companiile şi angajaţii să-şi reia activitatea, etapă cu etapă, într-un calendar care să permită un sprijin mai consistent la început şi care să se diminueze pe măsură ce companiile reuşesc să se replieze şi să reintre în activitate.
A se replia înseamnă să primească comenzi şi să aibă venituri cu care să-şi plătească salariaţii. ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.