Virgil Popescu: Am depăşit 40% procent de consumatori care au optat pentru piaţa liberalizată

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, luni seară, că peste 40% dintre clienţi au optat pentru piaţa liberalizată de energie, însă a apreciat că procentul nu este suficient. ”Sunt convins că vor avea un semnal de alarmă la finele lui iunie, când va dispărea acel discount de factură”, a declarat Popescu.

”Am depăşit 40% procent de consumatori care au optat pentru piaţa liberalizată. Nu e suficient, îi îndemn mai mult pe oameni să iasă din rutina de zi cu zi… Te complaci cu această idee: «las că mă duc mâine, las că mă duc mâine»… Sunt convins că vor avea un semnal de alarmă la finele lui iunie, când va dispărea acel discount de factură. La începutul lui iulie va fi iar o mutare dintr-un loc în altul în căutarea unei oferte mai bune”, a declarat Virgil Popescu, luni seară, potrivit www.b1.ro.

Ministrul a vorbit şi desăre o posibilă creştere a preţului la energie.

”Indiferent ce spun unii colegi din ANRE, că piata trebuie să fie liberă (…) nu cred că trebuie să avem o piaţă sălbatică, în care fiecare face ce vrea”, a mai declarat ministrul.

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat un ordin care le permite clienţilor casnici ca, cel puţin până la data de 30 iunie 2021, să primească din partea furnizorului actual de energie cea mai bună ofertă, fără abonament, şi vor putea beneficia de o reducere comercială care să acopere diferenţa dintre preţul din oferta de serviciu universal aplicabilă în primul semestru al anului 2021 şi preţul din oferta concurenţială cu valoarea cea mai mică.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *