Vizante aduce comedia “Numitorul comun” la Deva pe 20 martie

Se anunță un eveniment de neratat pentru amatorii de teatru din Deva: spectacolul “Numitorul comun”, producție a Teatrului de Comedie din București, vine la Deva prin proiectul cultural P2P Theatre. Reprezentația va avea loc miercuri, 20 martie, de la ora 19:00, la Teatrul de Artă Deva.

Piesa „Numitorul comun”, scrisă de Alexandru Popa, a fost premiată în anul 2015 în cadrul Concursului de Comedie Românească, fiind ulterior montată pe scena Teatrului de Comedie de către Vlad Zamfirescu. Distribuția alcătuită de acesta, formată din Marius Florea Vizante, Nadiana Sălăgean și Alexandru Ion, a confirmat de-a lungul timpului că se ridică la înălțimea partiturii primite de la dramaturg, bucurându-se atât de reacții entuziaste din partea spectatorilor, cât și de aprecieri din partea specialiștilor.

De altfel, ediția din 2018 a Festivalului Dramaturgiei Românești a adus premiul pentru „cea mai bună actriță” pentru Nadiana Sălăgean și pe cel de “cel mai bun actor” pentru Alexandru Ion, datorită rolurilor Sofia și Mike, interpretate de aceștia în “Numitorul comun”.

Vorbind cu o degajare intenționată despre discriminări de tot felul, spectacolul ne face să ne întrebăm ce este, până la urmă, normalitatea și ne amintește că lumea este alcătuită, de fapt, din suma minorităților sale, ce trebuie să trăiască împreună… lucru nu întotdeauna simplu, atunci când propria vulnerabilitate ne face să ne temem de ceea ce nu cunoaștem.

„M-am întrebat dacă nu cumva distanța dintre cine suntem și cine am putea fi, într-un context capabil să ne forțeze limitele, rămâne mereu constantă, oricât de diferiți ne-am ști. Pentru că n-am știut să răspund la întrebare, am hotărât să las la o parte dilemele de revistă glossy și să scriu un text despre un interviu de angajare.” a declarat Alexandru Popa despre piesa scrisă de el.

Interviul descris de el este însă unul atipic, prezentându-ne un candidat „alunecos” (Alexandru Ion), o angajatoare ce nu are dispoziția necesară să îi tolereze impostura (Nadiana Sălăgean) și pe partenerul ei de afaceri, un pic cam prea amator de distracții (Marius Florea Vizante). O întâlnire din care ies scântei, pe măsură ce aflăm secretele fiecăruia dintre cei implicați.

Doi bărbați, o femeie și un infinit de posibilități. Replici alerte, pline de un umor cinic savuros și situații încărcate de suspans, din care e greu să ne hotărâm de partea cui suntem, pentru că la fiecare descoperim o doză consistentă de imoralitate, dar și dovezi ale umanității lor, care ne fac să ne dorim să le mai dăm o șansă. Trei personaje fascinante, care declară război, deopotrivă, minorității și majorității, conservatorilor și avangardei, corectitudinii politice și excesului de libertate.

“Numitorul comun” este, probabil, cea mai curajoasă comedie pe un text românesc contemporan. O experiență care te bucură, te surprinde, te sperie și te tulbură. Totul este posibil, puternic, adevărat.

Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete a Teatrului de Artă Deva sau online, pe www.iabilet.ro, la prețul de 45 sau 55 de lei, în funcție de locul în sală. Mai multe informații găsiți pe pagina de Facebook a P2P Theatre, www.facebook.com/P2P.Theatre

 

Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziție!

Persoană de contact: Paula Varga

Responsabil PR – Tel: 0734 783 461, email: paula.varga@p2ptheatre.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *