Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul din primele nouă luni, în creștere faţă de aceeaşi perioadă din 2019

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în primele nouă luni faţă de perioada similară din 2019 atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,7%, respectiv cu 1,4%, a anunţat joi Institutul Naţional de Statistică (INS).

„Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2019 a înregistrat o creştere cu 1,7% datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,8%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+3,9%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 8,4%”, arată datele INS.

De asemenea, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2019, a înregistrat o creştere cu 1,4% datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,8%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+3,5%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 8,4%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna septembrie 2020, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu, cu 0,4%, datorită creşterii înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+5,3%). Scăderi au înregistrat comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-3,1%) şi vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-3%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2020, comparativ cu luna precedentă a crescut pe ansamblu cu 1,7% datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+2,8%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+1,1%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna septembrie 2020, comparativ cu luna septembrie 2019 a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 4,6% datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+11,6%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,8%).

Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 4,2%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2020, comparativ cu luna septembrie 2019 a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 3,5% datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+9,7%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,6%).

Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 5%.

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.