Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în prima lună a anului faţă de luna ianuarie 2021

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în ianuarie 2022, faţă de ianuarie 2021, ca serie brută, cu 12,9%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 9,4%, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu 62%, scădere evidenţiată astfel: lucrările de reparaţii capitale (-67,4%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-65%) şi la lucrările de construcţii noi (-60,1%).

Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi astfel: lucrările de construcţii inginereşti (-68,3%), clădirile nerezidenţiale (-61,1%) şi la clădirile rezidenţiale (-49,4%).

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,3%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+31,5%), lucrările de construcţii noi (+12,7%) şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente(+12,6%). Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut astfel: clădirile rezidenţiale (+20,2%), clădirile nerezidenţiale (+12,9%) şi la construcţiile inginereşti cu 3,6%.

Volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a crescut pe total cu 12,9%. Pe elemente de structură, creştere sa înregistrat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+19,6%), lucrările de reparaţii capitale (+11,6%) şi la lucrările de construcţii noi (+11%). Pe obiecte de construcţii, clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au crescut cu 37,7%, respectiv cu 25,7%. Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţii ingineresti cu 6%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 9,4%. Pe elemente de structură s-au evidenţiat creşteri astfel: lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+16%), lucrările de construcţii noi (+8,7%) şi lucrările de reparaţii capitale (+7,1%).

Pe obiecte de construcţii, clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au crescut cu 38,4%, respectiv cu 24,7%. Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 11,7%.

 

 

 

news.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.