Criză de medici pediatri și neonatologi la Spitalul de Urgență din Petroșani

Doar doi medici care activează la  Secția de Pediatrie a Spitalului de Urgență din Petroșani. Astfel, sunt zile în care linia de gardă nu poate fi asigurată. În zilele în care nu este nimeni de gardă la secția de Pediatrie, părinții care au copiii bolnavi sunt îndrumați către alte unități medicale din județ sau chiar din afara județului.

Conducerea Spitalului de Urgență din Petroșani nu reușește să găsească medici pediatri și neonatologi. Au fost organizate concursuri pentru ocuparea posturilor, s-au dat anunțuri în revistele medicale de specialitate, însă, niciun medic cu specializările respective nu s-a prezentat la concurs. Potrivit conducerii unității medicale, numărul de medici neonatologi și pediatri la nivel național este redus.

„Este problemă la nivel național. Am vorbit și la Cluj la o clinică și nu vor să vină în orașele mici”, a declarat Alin Vasilescu, managerul SUP Petroșani.

Încă de anul trecut, secția de Pediatrie/Neonatologie a celei mai mari unități medicale din Valea Jiului se confruntă cu un deficit de medici. În ultima perioadă mai mulți părinți au fost nevoiți să se deplaseze cu copiii la alte spitale din județ, și asta pentru că la Petroșani nu poate fi asigurată linia de gardă la secția de Pediatrie. De precizat este faptul că Spitalul de Urgență din Petroșani este cel mai mare din zona Văii Jiului.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *