Voluntari germani prestează servicii sociale la Petrila

Voluntari germani prestează servicii sociale la Petrila. În fiecare an, o echipă de voluntari din Germania lucrează la clădirea vechii direcții a minei Lonea, unde își desfășoară activitatea ”Asociația creștină Grăuntele Petrila”, condusă de domnul Ghiță Guran, pentru a ajuta la amenajarea acestei clădiri în scopul desfășurării de servicii sociale.

Acești oameni vin de mai mult timp în orașul Petrila în acțiuni de voluntariat. Nemții provin din medii profesionale diferite, însă găsesc de cuviință să desfășoare astfel de acțiuni într-o mică comunitate minerească din Valea Jiului. Ei fac tot ce este necesar în acțiunile lor voluntare pentru amenajarea clădirii, păstrând și ceea ce este vechi și autentic.

De pildă unul dintre aceștia este medic chirurg în Germania, alții sunt constructori sau chiar o domnișoară tâmplar de meserie, Erika Luisa Hummer, care iubește această meserie.

Au reușit să schimbe acoperișul, iar acum lucrează la partea de interior a clădirii și sunt hotărâți să o ducă până la capăt.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *