Clădirile fostei mine Petrila vor fi scoase la licitație

Clădirile fostei mine Petrila vor fi scoase la licitație, a ținut să precizeze Doru Vișan, secretarul de stat în Ministerul Energiei. Clădirile, parte din ele declarate ca monumente istorice, sunt dorite de administrația locală, care însă nu dispune de fondurile necesare pentru preluarea acestora. Ministerul Energiei le caută acum proprietar.

” Există multe inconveniente și în special ele pleacă de la problema juridică. Există o hotărâre a Curții Constituționale care prevede foarte clar că nu poți să dai un activ cu titlu gratuit. Legea prevede foarte clar. Ca atare, noi am făcut un raport de evaluare, avem o valoare, nu este mare, dar Primăria Petrila consideră că nu are fondurile necesare, și probabil că nu le are, pentru achiziție. Atunci căutăm o formulă, cu Ministerul Culturii, un parteneriat. Totuși, vom salva acele clădiri și le vom da în administrare. (…) Primul pas pe care am dispus să îl facem este cel legal, adică am dispus scoaterea lor la licitație. Poate este cineva interesat. Vedem ce rezultă. Dacă nu, am motivele legale să mă duc la Ministerul Culturii, în Guvern, și să fac transferul acestor clădiri”, a declarat  Doru Vișan, secretar de stat în Ministerul Energiei.

Clădirile minei Petrila sunt administrate de Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului, care plătește impozit pe acestea.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *