Voluntariat la Poliția Locală

Autoritățile locale de la Lupeni au o inițiativă inedită. După modelul american, și-au propus să formeze patrule ale Poliției Locale cu voluntari. Legile naționale permit acest lucru. Astfel, edilii de propun cetățenilor care doresc să se alăture polițiștilor locali pentru a patrula în cartiere.

“La numărul foarte mic de polițiști locali pe care îi avem, șI anume 14, îșI fac datoria, dar m-am gândit să eficientizăm Poliția Locală. Astfel, am căutat în legi și am găsit Legea Voluntariatului. Le propun cetățenilor, începând de săptămâna viitoare, dacă doresc să formăm patrule mixte. Avem 14 polițiști locali care nu pot patrula decât dacă sunt doi. Ne-am gândit, că în cazul în care cetățenii doresc, să vină la primărie și să devină voluntari. Vom forma echipe formate dintr-un polițist local și doi voluntari. Vrem astfel să triplăm efectivele de polițiști”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Edilul susține că nu va exista un program normat, însă voluntarii vor beneficia de o adeverință care le atestă implicarea.

“Cel mai important este faptul vor beneficia de o adeverință de voluntariat. Pe tineri, această adeverință de voluntariat în cadrul Poliției Locale îi poate ajuta foarte mult în momentul în care se va face o angajare în domeniu. Noi, astfel, venim și în sprijinul lor, dar ne ajutăm și pe noi, făcând ordine în municipiul Lupeni. Vom face și un mic curs cu voluntarii, încercăm să îi pregătim”, a mai spus sursa citată.

Inițiativa vine ca urmare a reducerii numărului de personal, iar angajări nu pot fi realizate din cauza bugetului limitat.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.