VOTEZ, DECI EXIST. Nu dați lichelelor ocazia să triumfe alungând oamenii cinstiți din preajma urnei de vot!

Doar câteva zile mai sunt până când suntem chemați la urne, de această dată pentru a alege pe cei care vor gospodări localitățile și județele în următorii patru ani. Aleșii locali sunt cei cu care ne vom mânca zilele și ne vom toca nervii, dacă nu vor fi oameni de ispravă, tot ei cei care ne-ar putea aduce un mai bine în viața de zi cu zi. Tocmai de aceea este extrem de important să mergem la vot și să votăm candidați și liste de consilieri care ne-au convins că au gânduri bune și proiecte serioase.

Scriu această scurtă notă, însă, mai ales întristat de campania anti-alegeri dusă de câteva găști de indivizi dubioși, cetățeni inutili puși în slujba corupției și a puterii de clan. Mesajele virulente, care încearcă să genereze dezinteres față de alegeri, propun o scârbă generală față de tot ce înseamnă democrație: politică, administrație aleasă de cetățeni, implicarea cetățeanului în treburile localității. Doar mușcând din acest fruct otrăvit, putem deschide larg porțile pentru escrocii democrației românești, pentru corupție, nepotism și dictatură, pentru mizeria care ne-a ținut la periferia lumii civilizate în ultimele decenii.

Este adevărat, democrația crește greu în pământul împietrit-înroșit de comunism al României, dar crește. Mai ales în ultimii ani, vocea cetățeanului s-a auzit mult mai limpede, iar puterea unită a cetățenilor a generat deja schimbări majore și a cutremurat sistemul ticălos pe care, într-o ultimă lovitură ratată, PSD sub infractorul Dragnea a încercat să-l perfecționeze până la distrugerea democrației înseși.

Drumul spre o democrație normală, care să genereze lideri și aleși competenți și implicați a fost deschis. Dar el merge mai departe doar în măsura în care înaintăm cât mai mulți dintre noi pe el. Astfel încât nu renunțați la dreptul de a alege, nu renunțați la drumul bun către civilizație pe care am sporit uimitor în ultima vreme, nu renunțați la speranța că din ce în ce mai multe localități și județe ale României vor fi conduse de oameni competenți, capabili și dornici să aducă o viață mai bună pentru noi toți.

Nu mușcați din mărul otrăvit al propagandei pesediste – care nu mai e doar a PSD, din nefericire și-a mai găsit adepți între refulații politicii românești – care a dus actuala campanie electorală mai ales pe teritoriul negației, al falșilor candidați, al mojiciei atacului la familie… Scopul aceste propagande a fost împrăștierea acelei scârbe generale, față de tot și de toate, în mintea oamenilor, îndepărtarea oamenilor întregi de urna de vot.

Mergeți la vot, în 27 septembrie, și demonstrați că România înaintează viguros pe calea cea dreaptă a democrației și civilizației europene, chiar dacă, pentru noi, drumul pare ceva mai lung.

Nu dați lichelelor ocazia să triumfe alungând oamenii cinstiți din preajma urnei de vot: alegeți pe cei care merită, pe cei în care aveți încredere, alegeți pe măsura binelui pe care vi-l doriți, pentru familie și comunitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *