Ce a lăsat în urmă urgia vremii din ultimele zile

Pompierii din întreaga ţară au avut sute de intervenţii pentru îndepărtarea efectelor vremii nefavorabile în unsprezece judeţe din ţară. S-a evacuat apa din zeci de subsoluri şi sute de gospodării, fiind afectate 45 de locuinţe. Nouă persoane au fost evacuate din zonele unde exista pericol iminent de producere a inundaţiilor.

”În contextul fenomenelor de vreme rea care s-au manifestat în majoritatea judeţelor ţării, în intervalul 06.05.2019, ora 14.00 – 08.05.2019, ora 07.00, pompierii au intervenit 24h/24h în sprijinul populaţiei şi autorităţilor din zonele afectate”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Sursa citată a precizat că efecte au fost înregistrate în 11 judeţe – Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Suceava şi Vaslui, iar misiunile salvatorilor au vizat evacuarea apei din 38 subsoluri şi 262 gospodării ale cetăţenilor, fiind afectate 45 locuinţe.

”Acţiunile din teren ale pompierilor a făcut ca aceste evenimente să nu se soldeze cu victime în rândul cetăţenilor, în acest sens fiind evacuate preventiv 9 persoane din zonele unde exista risc iminent de producere a inundaţiilor. La acest moment, nu mai sunt semnalate situaţii deosebite care să pună în pericol populaţia. Singura intervenţie în desfăşurare are loc în localitatea Negri din judeţul Bacău, unde pompierii acţionează cu motopompe pentru evacuarea apei din două curţi”, a mai transmis IGSU.

Pompierii militari rămân în continuare în teren pentru a interveni în caz de nevoie.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *