Weekend plin de evenimente pentru pompierii hunedoreni

Echipajele de pompieri, descarcerare şi prim-ajutor ale detaşamentelor din judeţul Hunedoara şi subunităţile aflate în subordine au intervenit, în intervalul 8 – 10 decembrie la 2 incendii, 1 accident, 10 transporturi de la domiciliu la ambulanţă în Deva, Hunedoara, Petroșani, și Lupeni și 13 activități de recunoaştere în teren şi educare în domeniul situaţiilor de urgenţă.

Două echipaje, alcătuite din 8 pompieri ai Gărzilor de intervenție Lupeni și Bretea Română, au acţionat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din Peșteana. Pompierii, ajunși de urgență la locul incendiului, au constatat că focul risca să se extindă la întreaga locuință. În incendiu au ars elemente de lemn din structura acoperișului. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de coșul de fum neprotejat corespunzător față de materialele combustibile.

Un echipaj de pompieri al Gărzii Lupeni a intervenit, în localitate pe strada Viitorului, pentru stingerea unui incendiu produs la coșul de fum al unei centrale termice de apartament. În incendiu a ars parțial coșul de fum al centralei. Incendiul a fost cauzat, se pare, de focul deschis în spații deschise.

Două echipaje de pompieri ale Detașamentului Petroșani, sprijinite de echipajul de prim-ajutor au intervenit în municipiu, pe strada Botoni, la un incendiu izbucnit la o afumătoare. Pompierii, ajunși în timp util la locul incendiului generat, se pare, de efectul termic asupra materialelor combustibile, au reușit izolarea arderii la anexa cu o suprafață de aproximativ 30 mp. În incendiu au ars mezelurile puse la afumat, 3 metri cubi de lemn depozitați în magazie și structura anexei construită din lemn.

Echipa pirotehnică a Detașamentului de Pompieri Deva a acționat în Clopotiva, pe strada Principală, pentru asanarea unei grenade defensive.

O echipă a Detașamentului Deva a acționat pe DN 7, în localitatea Sântuhalm, pentru asigurare măsuri PSI la un accident rutier, fără persoane încarcerate în care a fost implicat un autoturism.

În intervalul 8 – 10 decembrie pompierii care acţionează în vederea acordării ajutorului medical de urgenţă au asistat medical 98 persoane.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *