Weekend plin pentru polițiștii de la rutieră

Încă un weekend în care polițiștii hunedoreni au depistat în trafic persoane care conduceau autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice sau care nu dețineau permis de conducere. Bilanțul: 7 dosare penale, dintre care 5 pentru alcoolemie și două pentru conducere fără permis.

  • În data de 14.09.2019, în jurul orei 22:30, poliţiştii Biroului Rutier Petroșani au oprit în trafic autoutilitara condusă  pe strada Livezeni, din municipiul Petroșani, de un bărbat în vârstă de 40 de ani. În urma testării bărbatului cu aparatul etilotest,  a rezultat o concentraţie de 0,79 mg/l, alcool pur în aerul expirat.
  • Tot în data de 14.09.2019 , în jurul orei 23:50, poliţiştii Secției de Poliţie Rurală Orăștie au  oprit pentru control, pe strada Unirii, din Orăștie, autoturismul condus de un bărbat în vârstă de 32 de ani, din municipiul Orăștie.

Cel aflat la volan  a fost testat cu aparatul alcooltest,  care a indicat o valoare  de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

  • În data de 14.09.2019, în jurul orei 19:20, poliţiştii Poliției Orașului Hațeg și cei ai Secției de Poliție Rurală Hațeg, în timp ce se deplasau cu autospecialele de poliție pe DJ 687A, la ieșirea din orașul Hațeg, au observat că  un autoturism a efectuat manevra de depășire a celor două autospeciale de poliție, încălcând marcajul longitudinal continuu ce desparte sensurile de mers. Drept urmare, cu ajutorul semnalelor luminoase și acustice, poliţiştii au oprit pentru control autoturismul în cauză, condus de un bărbat de 34 de ani, din orașul Hațeg. Poliţiştii au stabilit, în urma verificărilor, că bărbatul respectiv avea  dreptul de a conduce autovehicule suspendat.
  • În data de 14.09.2019, în jurul orei 20:00, poliţiştii au depistat în trafic un tânăr de 26 de ani,  din comuna Ribița, care conducea, pe raza comunei Ribița, un ATV neînmatriculat, fără a poseda permis de conducere.
  • În data de 15.09.2019, în jurul orei 04:10, un tânăr de 26 de ani, din Petroşani, în timp ce conducea un autoturism pe strada 1 Decembrie 1918, din Petroșani, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul volanului și a acroșat două autoturisme parcate (în urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale).

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,88 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

  • În data de 15.09.2019, în jurul orei 12:15, poliţiştii  Biroului Rutier Petroşani au oprit în trafic, pe strada Mihai Viteazul, din Petroşani, mopedul condus de un tânăr de 24 de ani, din Petroșani. În  urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că tânărul nu deţine permis  de conducere.
  • În aceeași zi, 15.09.2019, în jurul orei  15:30, un poliţist aflat în afara orelor de program a observat un autoturism suspect, oprit pe un drum public din comuna Orăștioara de Sus. Lângă autoturism, a fost identificat  un tânăr în vârstă de 19 ani, din comuna Beriu, care a recunoscut că a  condus autoturismul respectiv (pe care îl achiziţionase în urmă cu puţin timp) pe DJ 705 A, deşi nu poseda permis de conducere.

În toate cazurile prezentate, poliţiştii rutieri au întocmit dosare de cercetare penală.

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *