Zăpadă pe crestele Retezatului, în mijlocul anului

În Parcul Național Retezat este o primăvară târzie. Pe crestele montane încă este un strat de zăpadă, care, contrastează cu razele soarelui și florile colorate care sunt așternute precum o pătură. Cu acest prilej, administrația Parcului Național Retezat îi îndeamnă pe turiști să ocrotească plantele din zona protejată.

„Nu rupeți plante în Parcul Național Retezat! Retezatul este renumit prin diversitatea sa floristică, adăpostind 1190 specii de plante superioare autohtone. În Parcul Național Retezat întâlnim opt din cele 15 specii de plante declarate Monumente ale Naturii în România. Existenţa aici a mai bine de o treime din flora vasculară a României este unul dintre motivele principale pentru care Retezatul a fost declarat Parc Naţional”, arată administrația Parcului Național Retezat.

Parcul Național Retezat este unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor Romsilva. În imaginile surprinse de rangerul APNR Alin Ivașcu se vede cum pe crestele montane încă este un strat de zăpadă.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *