Zeci de copii agresați

Zeci de copii din județ au fost abuzați fizic, emoțional sau chiar sexual. O statistică a Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara relevă o situație îngrijorătoare. Numai în decursul primelor trei luni ale acestui an s-au primit 125 de sesiză, 45 de cazuri au fost confirmate, iar în cazul copiilor s-au luat măsuri urgente.

“În primul trimestru al anului 2018 în cadrul Serviciului intervenţie în regim de urgenţă, telefonul copilului şi violenţa în famile din subordinea D.G.A.S.P.C Hunedoara s-au primit 125 de sesizări (scrise/telefonice ) din care 45 au fost confirmate, iar 80 nu s-au confirmat. Din cazurile confirmate de abuz au fost: 1 fizic, 7 emoţional, 9 sexual, neglijare 28. Pentru 40 de copii s-a instituit măsură de plasament în regim de urgenţă, iar aceşti copii au beneficiat de servicii de informare, consiliere psihologică, consiliere şi asistenta juridică, servicii educaţionale şi servicii medicale în funcţie de situaţie, pentru a depăşi situaţia trumatizanta la care au fost expuşi”, arată statistica DGASPC Hunedoara.

În anul 2018, în județ, peste 180 de minori au fost agresați sau neglijați. Studiile arată că majoritatea cazurilor de violență apar în familiile cu probleme sociale sau acolo unde unul dintre părinți sau ambii sunt consumatori de alcool sau sunt plecați la muncă peste hotare.

 

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.