Zeci de persoane, la un protest cu cartonaşe roşii în faţa Guvernului

Zeci de persoane au participat, duminică, la un protest în faţa Guvernului, nemulţumite de scăderea indemnizaţiilor de concediu medical, inclusiv prenatal. Oamenii au arătat cartonaşe roşii guvernanţilor.

Protestul a debutat la prânz, iar mobilizarea s-a făcut pe reţelele de socializare.

”Scad indemnizaţiile acordate în concediul medical (inclusiv prenatal) Noua ordonanţă OUG 3/2018, care presupune a rezolva problema celor cu contract part time şi a celor angajaţi in IT, scade semnificativ veniturile persoanelor aflate în concediu medical. Pacienţi, mame ce intră în prenatal, părinţi ai caror copii sunt bolnavi, etc”, spun organizatorii protestului

Potrivit acestora, scăderea vine din modalitatea de calcul.

”După OUG 3/2018, pentru calculul CAS se elimină plafonul de 35%, iar CAS se calculează ca 25% din indemnizaţia de concediu efectiv primită de fiecare. La o indemnizaţie de 3.400 lei, în luna ianuarie, o mămică a primit 3.036 lei după ce a fost oprit CAS iar acum, in luna februarie, mămica a primit 2.550 lei. Mai exact, i-au fost luaţi 486 lei. Acestea sunt efectele modificării codului fiscal”, susţin organizatorii protestului.

 

Protestul s-a intitulat ” Ne furaţi viitorul” şi a strâns câteva zeci de participanţi care au arătat cartonaşe roşii către Guvern.

Proteste similare au avut loc şi în alte oraşe din ţară.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *