Zeci de spectacole pentru copiii din Valea Jiului

Povești, culoare, magicieni și statui vivante. Sunt doar câteva dintre activitățile care vor avea loc în Valea Jiului, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.

Magicianul poveștilor, Marian Râlea, îi va vrăji pe copiii din Valea Jiului. artistul va susține un “maraton” de spectacole în orașele Văii.

“Vă asteptăm, dragi copii din Lupeni, să ne jucăm de-a copiii mari, să fim prinți si zâne bune, supereroi și vrăjitoare! Vă îmbrățișez, dragii mei și nu uitați să credeți în magie și în voi. Noi putem, noi suntem magicieni! Dragi copii și părinți, vă așteptăm in Parcul Copiilor din Bărbăteni, atât joi, 31 mai, începând cu orele 18,00 cât și pe 1 iunie, începând cu orele 13,00 să petrecem momente de neuitat împreună cu Magicianul Marian Râlea și cu actorii de la Teatrul „Ion D. Sîrbu” din Petroșani. Primăria și Consiliul local Lupeni a pregătit, pe lângă aceste momente și alte surprize dedicate Zilei Copilului”, spune Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

La Petroșani, copiii vor defila în costume de carnaval, iar apoi îl vor asculta pe magicianul poveștilor.

“Pe lângă preșcolarii și școlarii din unitățile de învățământ din Petroșani care sunt așteptați la paradă, actorii Teatrului ID Sîrbu, vor însoți pe cei mici și vor interpreta momente din poveștile copilăriei. La încheierea paradei, pe esplanada teatrului va avea loc un spectacol pentru copii intitulat “Drumul lui Făt Frumos”, cu participarea lui Marian Râlean, magicianul poveștilor”, susține Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

La Vulcan, edilii le-au pregătit copiilor, spectacole și “1000 de povești”.

“​Prin acest spectacol, actorii Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani readuc în atenția publicului spectator, momente și jocuri din copilărie. Un povestitor și mai mulți actori vor da viață mai multor personaje din basmele copilăriei. În cadrul acestui eveniment veți putea întâlni o serie de Statui Vivante – cel mai frumos spectacol de artă stradală, spune Cristian Merișanu, viceprimarul municipiului Vulcan.

Acțiuni similare vor avea loc și în cele trei orașe ale Văii Jiului, acolo unde copiii sunt invitați să ia parte la diferite concursuri și activități dedicate lor.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *