Ziua Familiei: 12 copii, 31 de nepoți

Într-o societate în care căsniciile durează doar câțiva ani, iar natalitatea este în scădere, generațiile trecute de a doua tinerețe încă oferă lecții de viață. La fel este și cazul familiei Traian din Petroșani. O familie numeroasă care are zeci de membri. Ziua Familiei a fost marcată, astăzi, la Petroșani de autoritățile locale. 14 cupluri au fost premiate pentru longevitate. “Longevitatea căsniciei nu are formulă magică” crede Traian Ile, care ne-a dezvăluit cum au trecut cei 50 de ani de căsnicie într-o familie numeroasă.

„Longevitatea căsniciei nu cred că are o formulă magică. Fiecare familie se conduce în felul ei, în funcție de sistemul de valori la care se raportează. În familia noastră am păstrat credința în Dumnezeu, am păstrat valorile morale, sanctitatea căsătoriei, apoi nașterea de copii, munca și iubirea semenilor. Am avut puterea să creștem 12 copii, opt i-am dat la facultate. Avem 6 nurori, 3 gineri, 31 de nepoți, care niciodată nu s-au culcat flămânzi, niciodată nu i-am oprit de la școală că nu au avut cu ce învăța sau îmbrăca”, a spus Traian Ile.

La fel ca în fiecare an, autoritățile locale de la Petroșani au ținut să premieze cuplurile care au ajuns la 50 de ani de căsnicie. Aceste familii sunt un exemplu pentru întreaga comunitate.

„Dacă dumneavoastră nu ați fi fost un exemplu, cu siguranță, astăzi am fi fost mult mai săraci, noi ca și comunitate, noi ca oameni, pentru că de-a lungul timpului am văzut și s-a demonstrat că principiile creștine sănătoase nu ni le poate lua nimeni. Mă bucur pentru că la Petroșani sunt multe familii care ajung să sărbătorească această frumoasă vârstă”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

O micuță artistă, dar cu un mare talent le-a oferit familiilor prezente în Sala de marmură un moment festiv.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *