Ziua Internațională a Munților marcată la Petroșani

Asociația Pro-Parâng Petroșani îi invită pe toți montaniarzii și pe cei pasionați de fotografie să sărbătorească Ziua Internațională a Munților. Acest eveniment are loc vineri, 9 decembrie, începând cu orele 15.30.

Pentru acest eveniment au fost selectate 20 de lucrări foto finalist pentru realizarea expoziției.

„În fiecare an la 11 Decembrie se sărbătorește ” Ziua Internațională a Munților”. Dedicat acestui eveniment Asociația Pro-Parâng Petroșani a organizat un concurs foto. Au fost selectate 20 lucrări finaliste pentru realizarea expoziției foto. Vernisajul și festivitatea de premiere va începe la ora 15.30. Vă așteptăm cu drag”, arată organizatorii.

Adunarea Generală a Națiunilor Unite a declarat data de 11 decembrie „Ziua internațională a muntelui”, sărbătorită începând cu anul 2003, cu scopul de a construi alianțe/parteneriate care să aducă schimbări pozitive pentru populațiile și mediile montane, conștientizând importanța munților pentru viață. Acoperind aproximativ 22% din suprafața Pământului, munții joacă un rol important în direcția creșterii economice sustenabile. Nu doar că furnizează mijloace de subzistență și asigură un trai decent pentru 915 milioane de oameni care trăiesc în munții din întreaga lume, reprezentând 13% din populația globală, dar alte câteva milioane de oameni beneficiază de pe urma acestei bogății naturale.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *