2193 de cereri pentru clasa pregătitoare

2193 de cereri au fost depuse de părinți pentru a-și înscrie copiii în clasa pregătitoare, în cadrul primei etape.

La nivelul județului Hunedoara au fost depuse 2193 de cereri, dintre care 1.909 de cereri îi vizează pe copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2020, inclusiv, iar 284 de cereri pentru copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020, inclusiv.

„În această primă etapă, repartizarea copiilor s-a realizat pe baza informațiilor din cererile-tip de înscriere și din documentele depuse, inclusiv prin aplicația informatică, de către părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali și în baza deciziilor consiliilor de administrație ale unităților de învățământ, luate în urma aplicării criteriilor de departajare pentru copiii din alte circumscripții școlare”, arată ISJ Hunedoara.

Cea de-a doua etapă de admitere are loc până la data de 31 iulie și este destinată copiilor care nu au participat la prima etapă sau nu au fost distribuiți, din diferite motive, conform procedurii elaborate de Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara.

În perioada 1 – 4 septembrie sunt prevăzute centralizarea și soluționarea, de către inspectoratul școlar, a cererilor părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ. De asemenea, inspectoratul școlar va soluționa orice alte situații referitoare la înscrierea în învățământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul superior al copilului.

 

 

 

Colaborator

FOTO: sparknews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *